Hanuman. Devoțiunea și puterea zeului cu chip de maimuță - Mataji Devi Vanamali

Hanuman. Devoțiunea și puterea zeului cu chip de maimuță

By Mataji Devi Vanamali

  • Release Date - Published: 2016-01-19
  • Book Genre: Hinduism
  • Author: Mataji Devi Vanamali
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)

Hanuman. Devoțiunea și puterea zeului cu chip de maimuță Mataji Devi Vanamali read online review & book description:

Sri Hanuman este cel mai mare dintre toţi adoratorii Domnului. Este un jnani (o fiinţă care deţine întreaga cunoaştere) în sensul cel mai strict al cuvântului. El a fuzionat cu Domnul său, Sri Rama, în propria sa fiinţă şi Îl vede în tot şi în toate. Cunoaşterea asupra adevărului pe care a atins-o nu se limitează însă doar la aceasta.

Aşa cum spune Sri Krishna:

Când cineva mă vede în orice
şi vede totul ca fiind eu însumi,
Atunci pe acela eu nu îl părăsesc niciodată şi nici el nu mă va părăsi nicicînd pe mine.
Iar cel care în această uniune a iubirii
Mă adoră în tot ce i se înfățișează privirii,
Oriunde s-ar afla,
Acela trăieşte în mine cu adevărat...

Aceasta este cheia de care ne putem folosi pentru a-l înţelege pe Sri Hanuman. El îl slujește pe Sri Rama în toate fiinţele, îndepărtând obstacolele din calea lor pentru ca ele să poată descoperi adevărul în universul lor lăuntric.

El realizează că de fapt NU EXISTĂ „alte“ fiinţe, ci doar Rama. Motivat de iubirea născută din Adevăr care se manifestă sub forma compasiunii faţă de fiinţele care cred că sunt separate de El, Hanuman acţionează constant, neobosit, pentru a le îndepărta suferinţa.

@2019 – Go Read a Book. All Right Reserved. goreadabook.org is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for website owners, to earn advertising fees by linking and advertising to amazon.com and any other website that may be affiliated with Amazon Service LLC Associates Program; As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

Hanuman. Devoțiunea și puterea zeului cu chip de maimuță book review Hanuman. Devoțiunea și puterea zeului cu chip de maimuță ePUB; Mataji Devi Vanamali; Hinduism books.

Post a review about this book