Iluziile literaturii romane - Eugen Negrici

Iluziile literaturii romane

By Eugen Negrici

  • Release Date - Published: 2016-06-14
  • Book Genre: Literary Criticism
  • Author: Eugen Negrici
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)

Iluziile literaturii romane Eugen Negrici read online review & book description:

CARTEA ANULUI 2008 (Romania literara si Fundatia Anonimul)!Premiul Manuscriptum pentru critica literara pe anul 2008!

Iluziile literaturii romane de Eugen Negrici este un alt fel de istorie a literaturii romane care va dinamita toate miturile culturale adanc inradacinate in constiinta publica. O carte grava si exploziva scrisa cu acea responsabilitate pe care ti-o da o viata de studiu si cercetare cu acel curaj pe care cunosterea profunda a operelor literare ti-l insufla cu amaraciunea si luciditatea specialistului.

„Cartea lui Eugen Negrici Iluziile literaturii romane este o analiza lucida intransigenta convingatoare a miturilor care paraziteaza istoria literaturii romane dar e deopotriva si o profesiune de credinta rostita cu o sinceritate ingandurata. Fiindca indaratul enunturilor taioase si a paginilor incarcate de un sarcasm amar se mistuie o mare iubire ranita.“ (Paul Cornea)

„De o extrema luciditate ca tot ce scrie Eugen Negrici nu fara asprime dar si intelegere la fel ca Literatura romana sub comunism aceasta carte care spulbera iluzii va fi citita cu pasiune va starni dezbateri si nu ma indoiesc se va impune ca una de raftul intai.“ (Livius Ciocarlie)

@2019 – Go Read a Book. All Right Reserved. goreadabook.org is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for website owners, to earn advertising fees by linking and advertising to amazon.com and any other website that may be affiliated with Amazon Service LLC Associates Program; As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

Iluziile literaturii romane book review Iluziile literaturii romane ePUB; Eugen Negrici; Literary Criticism books.

Post a review about this book