501 Soal Jawab tentang Haji dan Umrah - Zulkifli Khair, Khair Abd. Salam, Abdul Ghani Jalil

501 Soal Jawab tentang Haji dan Umrah

By Zulkifli Khair, Khair Abd. Salam, Abdul Ghani Jalil

  • Release Date - Published: 2016-08-18
  • Book Genre: Islam
  • Author: Zulkifli Khair, Khair Abd. Salam, Abdul Ghani Jalil
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)

501 Soal Jawab tentang Haji dan Umrah Zulkifli Khair, Khair Abd. Salam, Abdul Ghani Jalil read online review & book description:

Bagi kebanyakan orang, pengembaraan ke Baitullah adalah perjalanan sekali seumur hidup. Oleh sebab itu, kesempatan menunaikan Rukun Islam yang kelima ini perlu dimanfaatkan dengan sebaik mungkin. Justeru, bagi mendapat haji dan umrah yang mabrur, persediaan ilmu pengetahuan berkaitan ibadah ini perlu dititikberatkan oleh setiap insan yang bakal menjadi tetamu istimewa di sisi Allah.
Buku 501 Soal Jawab tentang Haji dan Umrah ini hadir bagi merungkai persoalan-persoalan remeh yang sering membelenggu jemaah haji dan umrah. Jawapan-jawapan yang dikemukakan adalah ringkas dan padat. Turut disertakan dengan gambar rajah bagi memudahkan pemahaman pembaca. Antara topik-topik yang dimuatkan adalah:
Perkara rukun dan wajib dalam haji dan umrah
Masalah haji bagi wanita, kanak-kanak dan orang tua
Haji Badal
Khurafat
Khair Hj. Abdul Salam adalah pendakwah bebas dan penceramah bertauliah Jabatan Agama Johor. Beliau pernah bertugas di Mekah dan Madinah sebagai guru agama di bawah Lembaga Tabung Haji Malaysia dan Syarikat Rahman Brothers Travel and Tours Sdn. Bhd.
Zulkifli Khair adalah jurulatih sepenuh masa yang terlibat dalam program pembangunan insan sejak awal 1990-an. Giat menghasilkan karya fiksyen dan bukan fiksyen dalam bidang agama, sains, pemikiran, pendidikan dan semasa.
Abdul Ghani Jalil adalah bekas pensyarah di Pusat Pengajian Islam dan Pembangunan Sosial di Universiti Teknologi Malaysia. Aktif sebagai penceramah dan penulis dan pakar dalam bidang bahasa Arab dan Lateral Thinking.

@2019 – Go Read a Book. All Right Reserved. goreadabook.org is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for website owners, to earn advertising fees by linking and advertising to amazon.com and any other website that may be affiliated with Amazon Service LLC Associates Program; As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

501 Soal Jawab tentang Haji dan Umrah book review 501 Soal Jawab tentang Haji dan Umrah ePUB; Zulkifli Khair, Khair Abd. Salam, Abdul Ghani Jalil; Islam books.

Post a review about this book