Verișoara Bette - Balzac. Honore de

Verișoara Bette

By Balzac. Honore de

  • Release Date - Published: 2016-06-14
  • Book Genre: Classics
  • Author: Balzac. Honore de
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)

Verișoara Bette Balzac. Honore de read online review & book description:

Printre toate romanele și nuvelele lui Balzac Verișoara Bette este poate opera sa exemplară sub rapor­tul dra­mă­tis­mului - concept de altfel definit cu o oarecare în­șiș­tentă de Balzac însuși: O dramă este o suită de acțiuni de discursuri de mișcări care se precipită către o catastrofă . (...)

Dramatismul (care place atât de mult și cititorului de azi și care va plăcea probabil și cititorului din viitor) trăirilor acestor personaje ale căror pasiuni ajung până la monomanie este inextri­cabil susținut de dramatismul unor evenimente exterioare în care sunt implicate mari categorii umane evenimente pe care ele nu le pot controla după cum nu-și mai pot controla la un moment dat propriul comportament mai mult sau mai puțin bine strunit în pri­mele lui date dar care se dereglează se deteriorează până la a deveni monstruos și a ieși din zona umanului. Procesul acesta lent la început aproape invizibil devine tot mai evident accelerându-se precipitandu-se spre catastrofa finală.

Mioara Izverna

@2019 – Go Read a Book. All Right Reserved. goreadabook.org is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for website owners, to earn advertising fees by linking and advertising to amazon.com and any other website that may be affiliated with Amazon Service LLC Associates Program; As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

Verișoara Bette book review Verișoara Bette ePUB; Balzac. Honore de; Classics books.

Post a review about this book