Innerlijk Bidden - NOEL CLEVE

Innerlijk Bidden

By NOEL CLEVE

  • Release Date - Published: 2017-03-31
  • Book Genre: Christianity
  • Author: NOEL CLEVE
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)

Innerlijk Bidden NOEL CLEVE read online review & book description:

Dit boek wilt U een greep uit de, hopelijk belangrijkste, aspecten van de rijke werkelijkheid van het innerlijk bidden aanbieden. We hebben deze teksten in verschillende hoofdstukken proberen onder te verdelen, die als een soort lessen om elkaar zullen vragen. Reeds bij de aanvang zou het nuttig zijn te kunnen spreken over lichaamshoudingen en concentratietechnieken, wat nu slechts bij het einde aan bod zal komen.
Bidden is geen ‘wetenschap’, maar een ‘kunst’, die al doende, biddenderwijs tot vaardigheid komt. Na een cursus krijgt men geen diploma van goed bidder. Leren bidden doet men vooral in de stilte van het eigen hart, in de diepte van het geloof in Gods aanwezig zijn bij ons. Het gebed is anders en eenvoudiger dan zijn beschrijving, zoals een bloem anders en eenvoudiger is dan haar wetenschappelijke benadering door de botanicus. Men moet de kennis van het gebed meer afsmeken van Hem, die zijn leerlingen leerde bidden en die met zijn Geest ons hart bewoont, dan ze gaan zoeken in handleidingen en meditatieboeken. Wie wil leren bidden, moet arm van geest willen worden, eenvoudig, open en trouw.
O.i. is het rijker te spreken van ‘innerlijk’ dan van ‘inwendig’ bidden. ‘Inwendig’ betekent dat je je afkeert van buiten en God in jezelf wilt ontmoeten. ‘Innerlijk’ betekent dat het gebed in je hart geschiedt en van daaruit kijk je naar God en het zijn, waar je die ook ontmoeten wilt, binnen of buiten. Maar de bron ligt binnen.

@2019 – Go Read a Book. All Right Reserved. goreadabook.org is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for website owners, to earn advertising fees by linking and advertising to amazon.com and any other website that may be affiliated with Amazon Service LLC Associates Program; As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

Innerlijk Bidden book review Innerlijk Bidden ePUB; NOEL CLEVE; Christianity books.

Post a review about this book