Societatea Contemporana Si Mediul Sau de Securitate (Politica Internationala) (Report) - Revista de Stiinte Politice

Societatea Contemporana Si Mediul Sau de Securitate (Politica Internationala) (Report)

By Revista de Stiinte Politice

  • Release Date - Published: 2010-07-01
  • Book Genre: Politics & Current Events
  • Author: Revista de Stiinte Politice
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)

Societatea Contemporana Si Mediul Sau de Securitate (Politica Internationala) (Report) Revista de Stiinte Politice read online review & book description:

Existenta, evolutia, viitorul societatii umane depinde atat de resursele sale materiale, energetice, umane, de aplicarea in practica a rezultatelor stiintei si tehnicii contemporane, dar mai ales de mediul sau de securitate. In functie de acesta, lumea se poate caracteriza prin stabilitate si echilibru si poate evolua spre progres sau dimpotriva, intr-un climat de insecuritate si instabilitate viitorul poate fi incert si poate genera confruntari sau "razboi tuturor impotriva tuturor". Desi spusa cu multi ani in urma de Alvin Toffler potrivit careia," Vechea harta a lumii este perimata, suportam in prezent cea mai profunda reasezare a puterii globale de la nasterea civilizatiei industriale (1), aceasta este adevarata si mai actuala ca niciodata in viata comunitatii mondiale. Problema securitatii, a mediului sau, a fost si continua sa fie controversata. Climatul concurential si conflictual, prezenta in planul relatiilor internationale a numeroase grupuri de interese economice, strategici, politice, determina lipsa unui consens si mod comun de abordare a securitatii mondiale, precum si impunerea unui model de securitate unanim acceptat. Referinduse la acest aspect K. Waltz aprecia ca "Singura preocupare a statelor in acest climat concurential si conflictual, indiferent de optiunile doctrinare si sistemul social-politic este cresterea puterii si securitatii lor ca principal factor de supravietuire intro lume precara. Adevarata problema a sistemului de relatii internationale ramane managementul corect, inteligent si etic al puterii, deoarece fara realizarea unui echilibru al puterii (balance of power) la cote rezonabile, dainuirea umanitatii este amenintata" (2).

@2019 – Go Read a Book. All Right Reserved. goreadabook.org is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for website owners, to earn advertising fees by linking and advertising to amazon.com and any other website that may be affiliated with Amazon Service LLC Associates Program; As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

Societatea Contemporana Si Mediul Sau de Securitate (Politica Internationala) (Report) book review Societatea Contemporana Si Mediul Sau de Securitate (Politica Internationala) (Report) ePUB; Revista de Stiinte Politice; Politics & Current Events books.

Post a review about this book