I én person - John Irving

I én person

By John Irving

  • Release Date - Published: 2012-08-10
  • Book Genre: Fiction & Literature
  • Author: John Irving
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)

I én person John Irving read online review & book description:

Året er 1955, og Billy Abbot er 13 år gammel og går på drengeskolen First Sister i Vermont, New England. Hans stedfar, Richard Abbott, der er lærer på skolen, står for de tilbagevendende opsætninger af Shakespeare-stykker, som bliver en stor inspiration for Billy og hans senere forfattervirke. Gennem 50 år skildres Billys liv og udvikling: skoletiden og amatørteatret, den spirende seksualitet og mødet med det andet – og det samme - køn, venskaberne og hans store fascination af litteratur.

Efter skolen rejser Billy til Europa på en dannelsesrejse og bliver så betaget af den europæiske livsstil og kultur, at han begynder at studere i Wien. Man følger Billy, hans venner og elskere, både i Europa og USA, op gennem årtierne, hvoraf 1980’erne især bliver skelsættende: den store aids-epidemi, som gjorde det af med så mange, kommer til at sætte sit præg på Billys liv.

‘I én person’ er en stærk historie om begær, hemmeligheder og seksuel identitet og ikke mindst et gribende portræt af en biseksuel mands ensomme kamp for at blive den person, han mener, han bør være.

“Fra bornerthedens tidsalder i efterkrigsårene over ungdomsoprørets moralnedbrud til aidsalderens nymoralisme. Fejende flot.”
- Politiken

“Irving hylder forskelligheden med en fantastisk, varm og rå roman om seksualitet og begær - og om at blive sig selv som mand.”
- Litteratursiden

@2019 – Go Read a Book. All Right Reserved. goreadabook.org is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for website owners, to earn advertising fees by linking and advertising to amazon.com and any other website that may be affiliated with Amazon Service LLC Associates Program; As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

I én person book review I én person ePUB; John Irving; Fiction & Literature books.

Post a review about this book