Krvavi Poldnevnik - Cormac McCarthy

Krvavi Poldnevnik

By Cormac McCarthy

  • Release Date - Published: 2012-10-08
  • Book Genre: Horror
  • Author: Cormac McCarthy
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)

Krvavi Poldnevnik Cormac McCarthy read online review & book description:

Krvavi poldnevnik (1985) ima dve žanrski oznaki: vestern in grozljivka. Zgodba o lovcih na indijanske skalpe v Teksasu ob mehiški meji v sredini 19. stoletja, ki jih vodi človeška pošast, imenovana Sodnik, in biblični slog McCarthyjevega pisanja sta njegov roman postavila na prvo mesto lestvic »najboljših grozljivk vseh časov«.

Krvavi poldnevnik velja za kultno knjigo, še več, za enkratno bralsko izkušnjo groze, lepote, norosti človeka, ki se še stopnjuje, ko se tolpi pridruži 14-letni otrok in začne zgodba drveti k pretresljivemu, mitičnemu koncu …

Romana Ni dežela za starce in Cesta, ki je bila ovenčana s Pulitzerjevo nagrado, sta Cormaca McCarthyja povzdignila v živega knjižnega klasika. Krvavi poldnevnik pa s surovostjo in nežnostjo proze še najbolje prikazuje bizarni, apokaliptični svet, v katerem se McCarthy in njegovi bralci vedno znova srečajo.

@2019 – Go Read a Book. All Right Reserved. goreadabook.org is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for website owners, to earn advertising fees by linking and advertising to amazon.com and any other website that may be affiliated with Amazon Service LLC Associates Program; As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

Krvavi Poldnevnik book review Krvavi Poldnevnik ePUB; Cormac McCarthy; Horror books.

Post a review about this book