Divorțul și recăsătorirea - Beniamin Fărăgău

Divorțul și recăsătorirea

By Beniamin Fărăgău

  • Release Date - Published: 2013-02-01
  • Book Genre: Christianity
  • Author: Beniamin Fărăgău
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)

Divorțul și recăsătorirea Beniamin Fărăgău read online review & book description:

Dumnezeu urăşte despărţirea în căsătorie, şi, tocmai de aceea, El cere credincioşie faţă de partenerul de viaţă. Aceasta îi obligă pe cei doi parteneri să învețe să își rezolve problemele din relaţii, nu să fugă de ele. Aşadar, între doi creştini, divorţul nici nu ar trebui să intre în discuţie. Dar cine ar putea nega faptul că divorţul este totuşi o problemă reală şi din ce în ce mai frecventă chiar şi în Biserică? Tocmai de aceea, deşi Dumnezeu urăşte despărţirea în căsătorie, El se implică totuşi în reglementarea acestei dureroase realităţi şi o face, nu ca să încurajeze divorţul, ci, ca să reducă efectele lui devastatoare. 
Problema este dezbătută şi de Domnul Isus şi, de cele mai multe ori, El o face în disputele în care Îl incitau fariseii. Este de reţinut faptul că ori de câte ori Domnului Isus I se pune întrebarea legată de divorţ, El răspunde cu principii legate de căsătorie, deoarece divorţul ţine de domeniul Căderii, nu de cel al Creaţiei. După cum răul este o pervertire a binelui, tot aşa şi divorţul este o pervertire a conceptului de căsătorie, datorat împietririi inimii omului. Or, rezolvarea problemelor în căsătorie trebuie să înceapă cu rezolvarea problemelor inimii.

@2019 – Go Read a Book. All Right Reserved. goreadabook.org is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for website owners, to earn advertising fees by linking and advertising to amazon.com and any other website that may be affiliated with Amazon Service LLC Associates Program; As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

Divorțul și recăsătorirea book review Divorțul și recăsătorirea ePUB; Beniamin Fărăgău; Christianity books.

Post a review about this book