Ilonka néni - Józsa Márta

Ilonka néni

By Józsa Márta

  • Release Date - Published: 2013-03-11
  • Book Genre: Biographies & Memoirs
  • Author: Józsa Márta
Our rating: 5/5 stars

Score: (From 0 Ratings)

Ilonka néni Józsa Márta read online review & book description:

Ilonka néni 1910-ben született Kolozsvárott. Egy százesztendős asszony visszaemlékezéséről szól a könyv, amelyet – egy ugyancsak Kolozsvárott született írónő (s vérbeli interjú-készítő tévés személyiség) készített. Ilonka néni megöregedett, és ezt unja. Mert nincs kivel beszélgetni.
Az osztálytársai régen meghaltak. Nem mozog jól, de azért ellátja magát. Az ebédet hordják, előfizetett rá az unokája. Éjszaka, ha nem tud aludni, a repülőgépeket figyeli. Alacsonyan szállnak, és „meg van gyújtva az a nagy villanyuk”. Van egy macska is, Pufi. Mert a kutya nevét adta neki. Mikor megdöglött a kutya. A lába zavarja, amely mostanában megroppant, elmozdulhatott a csont.
Ilonka néni végigélte az első világháborút követő időket, a Horthy-korszakot, az egyre keményedő nacionalista román-időket. És a jelenkort. A különös demokrácia beköszöntét. Milyen százéves szemmel a világ? Az, aki ezt a könyvet választja, egy egyszerű és őszinte embert választ magának az élet idegvezetőjeként.

@2019 – Go Read a Book. All Right Reserved. goreadabook.org is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for website owners, to earn advertising fees by linking and advertising to amazon.com and any other website that may be affiliated with Amazon Service LLC Associates Program; As an Amazon Associate I earn from qualifying purchases.

Ilonka néni book review Ilonka néni ePUB; Józsa Márta; Biographies & Memoirs books.

Post a review about this book